10 نکته برای کاهش استرس ناشی از انجام تکالیف مدرسه

نوشته شده توسط مدیر سایت
669 بازدید
10 نکته برای کاهش استرس ناشی از انجام تکالیف مدرسه

بر کسی پوشیده نیست که انجام تکالیف مدرسه و مشق شب موجب بروز استرس زیاد در کودکان و دانش آموزان میشود. خواه این تکلیف آمادگی برای آزمونی در آینده نزدیک باشد یا انجام تکالیف برای یک زمان مقرر. در هر حال بیشتر اوقات نمیتوان مانع استرس ناشی از تکالیف شد. از کلاس اول دبستان تا پایان دورۀ دبیرستان تکالیف و مشق شب بخش جدایی ناپذیر دوره تحصیل هستند. ولی وقتی انجام تکالیف موجب ناامیدی کودک شود و احساساتش را درهم بشکند، تاثیراتی منفی بر او خواهد داشت. در نتیجه توانایی تمرکز کودک و حفظ اطلاعات درسی کاهش می یابد و این امر منجر به معوق شدن توانایی های کودک نیز میشود.

در نهایت اینکه استرس ناشی از تکالیف منجر به عملکرد ضعیف کودک در مدرسه شده و نمرات او کاهش می یابد. به همین دلیل آموزش درباره چگونگی مدیریت استرس تکالیف اهمیت زیادی دارد.

تاثیر استرس تکالیف روی کودک

تکالیف زیاد میتواند موجب بروز استرس زیاد و ناامیدی کودک شود. این مسئله روی نمرات، زندگی اجتماعی و همچنین سلامت جسمی، روحی و ذهنی فرزند شما تاثیر میگذارد. اغلب والدین به این امر واقفند که تکالیف کودک میتواند به فشار و کشمکشی همیشگی تبدیل شود. ولی این مشکل بدترین بخش از روز کودک شما نیست. وقتی کودک و والدین چگونگی کنار آمدن با استرس تکالیف را فرا بگیرند و آنرا به یک تجربه مثبت تبدیل کنند، میتوانند از این موضوع سود ببرند.

چگونه از استرس تکالیف اجتناب کنیم؟

در این مطلب به 10 نکته درباره مدیریت استرس تکالیف اشاره میکنیم که با مطالعه آنها میتوانید به کودک خود کمک کنید تا تکالیف خود را با استرس کمتری انجام دهد.

1. پیروی از برنامه زمانبندی شده منظم:

به کودک خود کمک کنید تا زمان خود را با دقت برنامه ریزی کند. یعنی برای انجام تکالیف، کارهای عادی و روزمره، فعالیت های مختلف و خواب خود برنامه ای منظم داشته باشد. این برنامه ریزی باید به سهولت قابل اجرا و در دسترس باشد تا فرزند شما نسبت به نوع فعالیت و زمان انجام آن در وقت معین کاملاً آگاه باشد.

2. تمرین مدیریت زمان:

وقتی نوبت انجام تکالیف میرسد باید مطمئن باشید که فرزند شما تمام حواس خود را روی تکالیفش متمرکز کرده است. عوامل حواس پرتی مانند تلفن یا تلویزیون را از محل انجام تکالیف دور کنید تا فرزندتان کاملاً روی تکالیف خود تمرکز کند و از برنامه عقب نماند.

3. شروع زود هنگام:

هر روز درست بعد از مدرسه یا کلاس آنلاین کنار فرزند خود بنشینید و تکالیف مربوط به هر درس و کلاس را مرور کنید. به کودک خود کمک کنید فهرستی از تکالیفی که باید آن شب کامل شوند را تهیه کند. به او کمک کنید تا این کار را زود و سر موقع شروع کند. منتظر ماندن و شروع دیر هنگام برای انجام تکالیف به این معنی است که فرزند شما وقت و انرژی کمی برای انجام تکالیفش دارد. در نتیجه استرس کودک افزایش می یابد.

4. مرور لیست کارهایی که باید انجام داد:

کودک شما باید فهرستی از تمام تکالیفی که معلم گفته است تهیه کند. از فرزند خود بخواهید هر روز فهرست تکالیفی را که معلم تعیین کرده است را مرور کند تا با اطمینان کامل تکالیف را در وقت مقرر انجام دهد.

5.  منظم و سازمان یافته بودن:

فضایی که کودک تکالیف خود را در آن انجام میدهد باید تمیز و مرتب باشد. یک محیط بهم ریخته و نامنظم میتواند موجب حواس پرتی فرزند شما شود. علاوه بر نظم و تمیزی باید ملزومات انجام تکلیف مانند مداد، کاغذ و کتاب ها نیز بصورت منظم در جای خود در دسترس کودک باشند.

آموزش آنلاین زبان انگلیسی کودکان

6. سوال پرسیدن از معلم:

همانقدر که والدین دوست دارند در انجام تکالیف به فرزندان خود کمک کنند، درس ها و منابع آموزشی نیز در طول سالیان تغییرات زیادی میکنند. اگر فرزند شما در انجام تکالیف دچار مشکل میشود، فهرستی از سوالاتی که ممکن است کودک از معلم داشته باشد تهیه کنید. با پرسیدن این سوالات از معلم میتوانید به کودک خود در درک بهتر چگونگی انجام تکالیف کمک کنید.

7. تشکیل گروه انجام تکالیف:

تشکیل یک گروه درسی برای انجام تکالیف فی نفسه میتواند از شدت فشار و استرس تکالیف بکاهد. زیرا فرصتی فراهم میشود تا کودکان و دانش آموزان برخی موارد درسی و تکالیف را با همکلاسی های خود مرور کنند. در این روش همکلاسی ها سوالات خود را در گروه مطرح میکنند و همانطور که بصورت گروهی کار میکنند، به یکدیگر نیز آموزش میدهند.

8. رها کردن در صورت دشوار بودن:

اگر فرزند شما از انجام تکلیفی نا امید شد یا تکلیفی برایش خسته کننده و طاقت فرسا بود، او را تشویق کنید تا کمی استراحت کند و بعد از آن انجام تکالیف را از سر بگیرد. یک استراحت کوتاه فرصتی فراهم میکند تا کودک آرامش خود را باز یابد و تجدید قوا کند. درنتیجه میتواند با ذهنی روشن و باز به سراغ تکالیف خود برود. حتی زمانی که فرزند شما تکالیف دیگر را کامل میکند، ذهن او درگیر مشکلات قبلی است. پس باید با ذهنی آماده و به دور از خستگی تکالیف را انجام دهد.

9. تعیین زمانی مشخص برای استراحت:

زمانی را برای انجام فعالیت های لذت بخش برای کودک تعیین کنید. این فعالیت ها میتواند انجام کارهایی مفرح در منزل یا یک فعالیت فوق برنامه باشد. ورزش را در راس برنامه کودک قرار دهید. انجام چند حرکت ورزشی در وقت استراحت استرس را از او دور میکند. این روش راهی برای خروج انرژی اضافی کودک و از بین بردن حواس پرتی است.

10. خواب شبانه کافی:

خواب منظم و کافی فرصتی برای تجدید قوا و از بین بردن خستگی های روزانه است. بنابراین برنامه خواب فرزند شما باید طبیعی و منظم باشد. کودکان 6 تا 13 ساله باید 9 الی 11 ساعت در شب بخوابند. نوجوانان نیز به 8 الی 10 ساعت خواب احتیاج دارند. با پیروی از این برنامه خواب اطمینان می یابید که فرزندتان فردا و فرداهای دیگر نیز میتواند از عهده انجام تکالیف و فعالیت های مدرسه برآید.

جمع بندی

وقتی یاد بگیرید چگونه با استرس ناشی از تکالیف کنار بیایید، میتوانید به کودک خود نیز  کمک کنید تا تکالیفش را با آرامش و بدون استرس انجام دهد. فرزند شما همچنین یاد میگیرد تا عادت های یادگیری بهتر را در خود نهادینه کند. بکارگیری این نکات به فرزند شما کمک میکند تا تکالیف خود را با اعتماد بنفس بیشتر و حواس پرتی کمتر انجام دهد.

مطالب مرتبط

دیدگاه خود را بنویسید