از لحظه ای که کودکتان متولد میشود، در حال بررسی اطرافش است و در مورد جهان پیرامون خود می آموزد. مغز کودک مانند اسفنج است و اطلاعاتی را که برای تمام عمر لازم دارد، جذب میکند.
با این اوصاف هر کودکی باید در اوایل رشدش شروع به یادگیری مهارت های تحصیلی کند تا زمینه زندگی سرشار از موفقیت و فرصت را برایش به ارمغان آورد. اما برای آنکه فرزندتان بتواند از مهارت هایی که یاد میگیرد بطور کامل بهره مند شود، آموزش و تقویت عادات خوب مطالعه مهم است. در ادامه این مطلب یاد میگیرید چگونه چارچوبی را خلق کنید که به تثبیت عادات خوب مطالعه بی انجامد.
کودک نوپا و تمرین مهارت های تحصیلی
شاید همین حالا هم در حال آموزش مهارت های تحصیلی از طریق نرم افزارهای یادگیری، فلش کارت یا کاربرگ به کودکتان هستید. در این صورت شما در مسیر درستی قرار دارید و در غیر این صورت، شروع آسان است و مهم نیست که کودکتان در حال حاضر در چه سطحی است.
رشد کودک نوپایتان باید با تمرین فعالیت های یادگیری همراه باشد و این امر در تحول تحصیلی او مهم است. این امر به تقویت تحمل کمک میکند و اهمیت مهارت های تحصیلی را از همان اوان کودکی به فرزندتان یاد میدهد. برای کمک به فرزندتان نرم افزارهای یادگیری مقدماتی را پیدا کنید و در نهایت کاربرگ هایی را که قابل چاپ هستد تهیه نمایید تا او را آماده یادگیری و مطالعه کنید.
تنظیم فعالیت ها و محدودیت های روزانه
هنگامی که منابع اولیه یادگیری برای کودکتان را جمع آوری کردید، بسیار مهم است که برنامه ای را برای فعالیت های روزانه و همچنین محدودیت های مورد نظر تنظیم کنید. بهترین زمان را برای خود و فرزندتان برای آموزش مهارت های تحصیلی در نظر بگیرید.
- شبها بعد از شام 10 دقیقه وقت آزاد دارید؟ صبح های جمعه چطور؟ شاید هم قبل از حمام و خواب؟ هر زمان که برای شما و فرزندتان مناسب است، همان را با موافقت او زمان یادگیری کودکتان قرار دهید.
- برنامه ریزی کنید که برای شروع، 2 تا 3 بار در هفته از این زمان استفاده کنید. جلسات یا زمان اختصاص داده شده را بطور مداوم افزایش دهید تا تحمل کودک بالا برود.
- محدودیت ها را رعایت کنید، یعنی از سایر فعالیتهای بی اهمیت نظیر تماشای تلویزیون در زمان های تعیین شده پرهیز کنید.
مکان، مکان، مکان!
مکانی که کودکتان در آن مطالعه میکند بسیار مهم است. مطمئن شوید فضای انتخابی شما مناسب یادگیری باشد. این بدان معنی است که فضا باید عاری از عوامل حواس پرت کننده بوده و مکانی راحت برای کودکتان باشد. این مکان ممکن است اتاق خواب کودکتان، دفتر کار یا اتاق مطالعه یا حتی اتاق نشیمن باشد (البته تا زمانی که اسباب بازی ها و وسایل حواس پرت کن آنجا نباشند و تلویزیون خاموش باشد).
مشاهده مطلب بهترین محل برای مطالعه و یادگیری کودک در خانه کجاست؟
استراحت و مثبت اندیشی
از نظر متخصصان، بازه توجه کودک غالباً به اندازه سن او است. یعنی بازه توجه کودک 2 ساله شما ممکن است فقط 2 دقیقه باشد! این موضوع در کودکان بزرگتر هم چندان بهبود نمی یابد، زیرا بازه توجه یک کودکستانی تنها 5 دقیقه است. این بدان معنا نیست که شما باید فقط 2 دقیقه از روزتان را صرف یادگیری فرزندتان کنید، بلکه باید برنامه ریزی کنید تا در زمان اختصاص داده شده، روش های مختلف یادگیری را امتحان کنید.
- اگر فرزندتان بعد از چند دقیقه از یک نرم افزار یادگیری کسل میشود، به مطالعه کتاب بپردازید، یک فیلم آموزنده نگاه کنید یا بر روی یک فلش کارت یا کاربرگ کوتاه کار کنید.
- کودکتان را در زمان های کوتاه به یادگیری مشغول کنید و همیشه توجه اش را به چیز جدیدی معطوف کنید.
سازماندهی مهم است
وقتی زمان مناسب را برای خود و فرزندتان تعیین کردید، مطمئن شوید که تمام منابع و وسایل مورد نیازتان آماده است. نشان دادن فرآیند آماده سازی و سازماندهی منابع آموزشی و وسایل مورد نیاز به کودک یاد میدهد که هر چه بزرگتر میشوند، مرتب سازی وسایلشان مهمتر میشود. کاربرگ ها را از قبل چاپ کنید، مداد کافی در دست داشته باشید و مطمئن شوید که کودکتان را در فعالیت چیدن و تمیز کردن وسایل مشارکت میدهید تا از این طریق مهارت های مرتب سازی در او تقویت شوند.
در نهایت، همیشه زمان یادگیری را برای کودکتان سرگرم کننده و تجربه ای مثبت کنید! نباید از یادگیری به عنوان تنبیه یا اهرمی برای انجام کار دیگری استفاده کنید. در غیر این صورت، فرزندتان فکر خواهد کرد که یادگیری مفرح نیست و پاداش واقعی به بعد موکول میشود. تمرین های آموزشی را برای کسب یک تجربه مثبت، مفرح و شاد ادامه دهید. استفاده از نکات بالا کودک خردسالتان را تشویق میکند تا به یادگیری ارزش بگذارد و عادات خوب مطالعه و یادگیری در طولانی مدت را به وجود آورد.