مدیریت زمان استفاده از موبایل و وسایل الکترونیکی در عصر یادگیری آنلاین

نوشته شده توسط مدیر سایت
151 بازدید
مدیریت زمان استفاده از وسایل الکترونیکی در عصر یادگیری آنلاین

چگونه تعادل را در یادگیری آنلاین و زمان استفاده از موبایل و وسایل الکترونیکی برقرار میکنید؟ یادگیری آنلاین امروزه بخشی اساسی در زندگی همه کودکان و دانش آموزان میباشد. با این اوصاف، آیا نظارت بر زمان استفاده از وسایل الکترونیکی دیگر وجود ندارد؟

ده سال پیش، تحقیق بزرگی نشان داده بود که دانش آموزان 8 تا 18 ساله، بیشتر از هفت ساعت در روز از تکنولوژی استفاده میکنند. در واقع ظهور عبارت “زمان استفاده از وسایل الکترونیکی” ریشه در این مطالعه دارد.

در این تحقیق متخصصان تاثیرات زمان استفاده از وسایل الکترونیکی را بر رشد اجتماعی کودکان مطالعه کردند و متوجه شدند که زمان استفاده از اینترنت، موبایل و وسایل الکترونیکی بر زمینه هایی مانند اضطراب اجتماعی، عادات خوابیدن و دامنه توجه تاثیر میگذارند.

به دلیل همه گیری ویروس کرونا، وسایل الکترونیکی بخشی ضروری از یادگیری کودکان چه در مدرسه و چه بیرون از آن شده اند. این بدان معناست که کنترل مدت زمان استفاده کودکان از موبایل و وسایل الکترونیکی و همچنین دلیل استفاده‌ آنها بیش از پیش اهمیت دارد.

کیفیت مدت زمان آنلاین بودن و استفاده از وسایل الکترونیکی متفاوت است

بین استفاده از تکنولوژی برای یادگیری و استفاده از آن برای سرگرمی و تفریح تفاوت زیادی وجود دارد. در حال حاضر کودکان به تجربیات مختلف آنلاین و غیر آنلاین نیاز دارند. فعالیت هایی که به تقویت مهارت های اجتماعی کودک کمک میکنند، مثل تماس تصویری با دوستان و کنفرانس های درسی با معلم برای او مفید هستند. علاوه بر این، فعالیت هایی که کودک را به چالش میکشند، مثل بازی های ویدیویی، از فعالیت های منفعل مثل تماشای ویدیو در یوتیوب و آپارت به مراتب بهتر هستند.

حالا که وسایل الکترونیکی بخشی اجتناب ناپذیر از یادگیری کودکان هستند، سوال اصلی ما از “کودکان چه مدت آنلاین هستند؟” به “آنها زمان آنلاین بودن چه کار میکنند و آن کار چه تاثیری بر ذهنشان میگذارد؟” تغییر پیدا میکند.

مشکلات استفاده زیاد از موبایل و وسایل الکترونیکی

عوامل مربوط به سلامتی: خیره شدن به صفحه نمایش برای مدت زمان طولانی میتواند باعث سردرد و بدن درد شود، مخصوصاً برای کودکانی که به آن عادت ندارند. این کار همچنین میتواند باعث افزایش وزن و کم تحرکی مفرط شود. (منبع)

اختلال در توجه و حواس پرتی: وقت گذرانی بیش از حد در شبکه های اجتماعی باعث تولید دوپامین در مغز میشود و همین موضوع استفاده از آنها را اعتیاد آور میکند. همچنین، کارکرد شبکه های اجتماعی تا حد زیادی فوری و آنی است و در بلند مدت ذهن را به دریافت جواب های فوری و در لحظه عادت میدهند. متاسفانه استفاده بیش از حد از شبکه های اجتماعی دامنه توجه کودک را کوچک کرده و باعث میشود در زمان های غیر آنلاین کمتر توجه کند. (منبع)

کاهش خلاقیت: صرف زمان زیاد روی محتوای وقت گیر و معمولاً جذاب در فضای مجازی، جایی برای بی حوصلگی و دلزدگی باقی نمیگذارد. سر رفتن حوصله و آزادی عمل در کنار یکدیگر به ذهن ما فرصت گشت و گذار میدهند و این دقیقاً زمانی است که خلاقیت و ابتکار رخ میدهد. (منبع)

تاثیرات بر خواب و حافظه: نور آبی صفحه نمایش وسایل الکترونیکی، مخصوصاً در ساعات قبل از خواب، با ریتم شبانه روزی طبیعی تداخل پیدا کرده و باعث بد خوابی میشود. کمبود خواب بر حال عمومی کودکان در طول روز و همچنین بر توانایی ذهنشان در پردازش و ذخیره اطلاعات جدید هنگام یادگیری تاثیر منفی میگذارد. (منبع)

عوامل اجتماعی: به دلیل افزایش استفاده از شبکه های اجتماعی، مشکلات رشد اجتماعی مانند افسردگی و اضطراب در نسل جوان رو به افزایش است. (منبع)

آموزش آنلاین زبان انگلیسی کودکان

راهکار مدیریت زمان استفاده از وسایل الکترونیکی در عصر یادگیری آنلاین

اگرچه نمیتوانیم این حقیقت که استفاده از وسایل الکترونیکی امروزه بخشی از آموزش است را کنترل کنیم، اما میتوانیم حجم مناسب و مورد نیاز تکنولوژی برای اجتماعی شدن و تفریح کودک را مدیریت کنیم.

تعادل در زندگی بسیار مهم است. از آنجاییکه صرف زمان بیش از اندازه مقابل صفحه نمایش وسایل الکترونیکی برای سلامتی مضر است، باید تعادلی در این زمینه ایجاد کنید. همانطور که امروزه یادگیری نیازمند استفاده از وسایل الکترونیکی است، این امر از اهمیت بالایی برخوردار است که همه‌ اعضای خانواده با هم صحبت کنید و بهترین راه را برای ایجاد تعادل بین ساعات آنلاین و غیر آنلاین در روز انتخاب کنید.

قدم اول – عادات مصرف خود را بشناسید. به اینکه وسایل الکترونیکی در ساعات غیر آموزشی برای چه کاری استفاده میشوند توجه کنید. آیا این استفاده برای ارتباطات اجتماعی است یا تفریح و سرگرمی؟ آیا فرزند شما اجتماعی و خلاق است؟ یا فقط در حال مصرف اطلاعات بیهوده و مشاهده ویدیو در آپارات و یوتیوب؟

قدم دوم – با هم روی ساعات غیر آنلاین به توافق برسید. به عنوان مثال کنار گذاشتن گوشی موبایل سر میز شام، یا هنگام مشاهده تلویزیون در ساعات مشخص روز، یا یک ساعت قبل از خواب. به عنوان یک خانواده با هم به توافق برسید تا هر روز ساعاتی را بدون تکنولوژی سپری کنید.

قدم سوم – یک اتاق را به مطالعه و درس اختصاص دهید. از آنجاییکه آموزش و وسایل الکترونیکی با یکدیگر پیوند خورده اند، جدا کردن ساعات یادگیری و زمان های غیر از آن کمی دشوار است. داشتن یک اتاق مطالعه در خانه میتواند به استفاده از وسایل الکترونیکی برای یادگیری کمک کند، بدون اینکه وارد بقیه بخش های زندگی شود.

مشاهده مطلب بهترین محل برای مطالعه و یادگیری کودک در خانه کجاست؟

اگر شما تجربه ای در رابطه با این موضوع دارید، حتماً دیدگاه خود را با ما و والدین دیگر در پایین این صفحه به اشتراک بگذارید.

مطالب مرتبط

دیدگاه خود را بنویسید